• 2017

ANSYS Application Workshop: High-Performance Electronics Design
Discover the latest news in simulation technology at the Application Workshop for High-Performance Electronics Design. ANSYS experts will discuss and give presentations regarding:

 • How ANSYS tools are used to overcome the challenging environments for antenna coupling and placement in wireless sensors and networks
 • Meeting requirements for electromagnetic compatibility (EMC) presents a major risk factor in todays highly competitive markets: Predict Electromagnetic Interference and get it right the first time!
 • Assuring Power Integrity and Thermal Performance of PCB power distribution networks
 • Signal Integrity Simulation using ANSYS tools: designing for performance from the start
 • Multidisciplinary Design for Power Electronics: taking into account electro-thermal analysis, thermo-mechanical analysis, electro-mechanical and electromagnetics interaction
 • Visit page

Concurs TIE+ 2017 Signal & Power Integrity
TENSOR, in colaborare cu ANSYS, acorda licente academice ANSYS Research HF bundle (high frequency package) pentru universitatile participante la TIE Plus.

ANSYS R18 Innovations - Seminare Online

1. ANSYS AIM

2. High Frequency Electromagnetics

3. Mechanical Products Update

4. Fluids Products Update

5. Systems and Simplorer

6. Embedded Software

7. Low Frequency Electromagnetics

8. Electric Machine Design

9. Electronics Cooling

10. Designing UAVs in ANSYS AIM


----------------------------------------------------------

 • 2016

Engineering Modelling & Simulation - Where We Are, Near Future Trends" - WORKSHOP ANSYS organizat la Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati Galati, 12 mai 2016, ora 15:00

Avem placerea sa va invitam la workshop-ul "Engineering Modelling & Simulation - Where We Are, Near Future Trends" care va avea loc joi, 12.05.2016, ora 15:00 la Facultatea de Inginerie, corp cladire G, sala G208.

Agenda:
1. Current capabilities and development trends for ANSYS CFD modeling & simulation software platform, and their value in
conjunction with the modern High Performance Computing hardware. 2. A brief presentation of the HPC system (52 processors, 624 cores) from "Dunarea de Jos" University of Galati.
3. Practical applications of ANSYS CFD using High Performance Computing:
• Marine applications - evaluation of hull drag, including wave drag, with and without appendages, ship stability and maneuverability calculations by simulating static drift and PMM tests, and the investigation of complex dynamic interactions between propeller, rudder and hull, using multiphase dynamic mesh modeling;
• Automotive applications - vehicle drag estimation and the assessment of forces and moments acting on the vehicle during crosswind driving using accurate Large Eddy Simulation modeling.

----------------------------------------------------------

 • 2015

Tensor SRL – ANSYS Channel Partner în România a organizat, în data de 12 noiembrie 2015, la Bucuresti, cu sprijinul Centrului Medical Neolife, seminarul „Biomedical Information Day - ANSYS solutions for Healthcare Industry”. În cadrul evenimentului au fost prezentate programele ANSYS pe care medicii si cercetatorii în domeniul medicinei le folosesc pentru a simula diferite tratamente personalizate pentru pacienti, iar cercetatorii din industria farmaceutica le utilizeaza pentru optimizarea proceselor de fabricatie a medicamentelor si pentru testarea administrarii lor. Prezentarile au fost sustinute de Marc Horner, PhD Technical Lead, Healthcare, ANSYS Inc (SUA), cel care coordoneaza proiectele de colaborare dintre ANSYS, pe de o parte, si, pe de cealalta parte, industria medicala si farmaceutica americana, mediul academic si US Food and Drug Administration, agentia federala a Statelor Unite pentru reglementare si supervizare în domeniul sanatatii publice

   

----------------------------------------------------------

 • 2014

În calitate de partener ANSYS si FLOWMASTER în România, firma noastra îsi propune prezentarea facilitatilor oferite de cele mai recente versiuni ale programelor ANSYS (FEA, CFD si electromagnetism) si FLOWMASTER (retele de conducte), a posibilitatilor de cuplare a acestor programe de simulare, precum si a activitatii utilizatorilor din România.

Conferinta se adreseaza deopotriva managementului companiilor cu profil tehnic cât si specialistilor in analiza structurala, în electromagnetism, în dinamica fluidelor si transfer termic atât din industrie cât si din mediul universitar. Participantii vor avea posibilitatea de a cunoaste aria deosebit de vasta de aplicatii a acestor programe de simulare numerica, recunoscute pentru rezultatele precise si eficient obtinute, precum si modalitatile prin care solutiile software pot fi implementate în cadrul companiilor.

Alaturi de noi, invitati de la ANSYS si FLOWMASTER (Mentor Graphics) vor oferi o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor de calcul multifizice, de calcul parametric si de calcul paralel, iar utilizatorii vor prezenta lucrari cu aplicatii specifice din mediul industrial si din cercetare.

   

----------------------------------------------------------

sus
 • 2013

Avem deosebita placere de a va invita la seminarul informativ organizat în colaborare cu ANSYS care se va desfasura îndata de 21 martie 2013, la Hotel Yesterday, Bucuresti.

În calitate de partener ANSYS în România, firma noastra îsi propune prezentarea facilitatilor oferite de cele mai recente versiuni ale programelor ANSYS Ansoft (electro-magnetism, electronica) si a posibilitatilor de aplicare a acestor programe de simulare pentru rezolvarea de probleme ingineresti de înalta complexitate.

Conferinta se adreseaza deopotriva managementului companiilor cu profil tehnic cât si specialistilor în electromagnetism, electronica si transfer termic, atât din industrie cât si din mediul universitar. Participantii vor avea posibilitatea de a cunoaste aplicasiile acestor programe atât în partea de frecvense joase (motoare, transformatoare, EMI, etc.) cât si cele pentru frecvense înalte (antene, PCB-uri, signal & power integrity, etc.).

Alaturi de noi, invitati de la ANSYS vor oferi o imagine de ansamblu asupra posibilitasilor curente si viitoare. Vor exista si sesiuni demonstrative cu aplicasii practice, precum si discusii libere cu specialistii de la Ansys pe subiectele de interes pentru participansi.

sus
 • 2012

Eficienta si Inovatie prin Simulare Numerica ,ANSYS & FLOWMASTER, Sinaia, 20-21 septembrie 2012

 

Imagini Sinaia, 20-21 septembrie 2012.

 

   
 

----------------------------------------------------------

sus
 • 2011

Anul acesta CONFERINTA ANUALA -“Eficienta si Inovatie prin Simulare Numerica, ANSYS si FLOWMASTER” a avut loc in perioada 6-7 octombrie 2011, la Sinaia, la Hotel MARA

 

Imagini Hotel Mara, Sinaia, 6-7 octombrie 2011.

 

   
   

----------------------------------------------------------

sus
 • 2010

Conferinta “Eficienta si Inovatie prin Simulare Numerica, ANSYS & FLOWMASTER”, s-a desfasurat la Hotel International, Sinaia, în perioada 17-18 iunie 2010.

Alaturi de noi, invitati de la ANSYS UK si FLOWMASTER GmbH au oferit o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor de calcul multifizice, de calcul parametric si de calcul paralel, iar utilizatorii vor prezenta lucrari cu aplicatii specifice din mediul industrial si cercetare.

 

Imagini Hotel International, Sinaia, 17-18 iunie 2010.

 

   


sus