Turbomasini si pompe

Solutii software de simulare numerica pentru industria turbomasinilor

Imbunatatiri minore in design in cazul echipamentelor rotative pot genera importante reduceri de costuri in operare. Fiecare componenta si orice interactiune posibila trebuie luate in considerare si analizate pentru a putea identifica  cat mai devreme in procesul de design aceste posibilitati de imbunatatire.

turbo1Courtesy of EMT-R
Aeroelastic simulation of air engine fan in ANSYS CFXUn proces de proiectare bazat pe simulare numerica – SDPD (Simulation Driven Product Development)constand in asocierea dintre o varietate de unelte avansate de simulare numerica si un mediu CAD adaptat nevoilor specifice ale industriei poate juca un rol determinant in rafinarea conceptului initial si stabilirea cat mai rapida a drumului catre un design de succes.

turbo2 Courtesy of Manitoba Hydro
Hydraulic Turbine Assembly

Produsele software ANSYS dedicate industriei turbomasinilor incorporeaza  expertiza necesara design-ului si analizei echipamentelor rotative intr-un mediu de lucru accesibil atat proiectantilor cat si analistilor. Gama de produse software pentru turbomasini include :

  • Design 3-D rapid si vizualizare
  • Software specializat pentru generarea grilei CFD pentru retele de palete
  • mare varitate de unelte de analiza CFD si FEA
  • Produse de pre- si post-procesare dedicate turbomasinilor
t3 Streamlines shown in cross section through energy recovery turbine of HPB


Sisteme complete pot fi studiate astfel in stadii initiale ale procesului de proiectare, fapt ce asigura performante mai bune, costuri de dezvoltare reduse si o fiabilitate mai buna.