Inginerie civila

Solutii de simulare inginereasca pentru industria constructiilor civile

Considerata una dintre cele mai vechi ramuri ale ingineriei, ingineria civila este o disciplina vasta care incorporeaza diverse aspecte importante ale ingineriei, incluzand mecanica solidelor, fluidelor si a solului. Acestea constituie date de intrare esentiale in planificarea si design-ul structurilor artificiale de mari dimensiuni, cum ar fi sistemele de distributie pentru apa, cladirile, centralele electrice, podurile si tunelurile.

Courtesy of qpunkt GmbH Vortex formation in a footbal stadion 
fire Courtesy Rowan Williams Davies & Irwin Inc.
Smoke, represented by a gray iso-surface,penetrates into many occupied areas of a building with a complex atrium
flood Courtesy of qpunkt GmbH Flooding simulation using VOF-Model
Inginerii constructori folosesc programe de simulare numerica pentru rezolvarea atat a problemelor de proiectare cat si si executie, pentru a duce la indeplinire proiecte din:
  • Constructii
  • Ingineria mediului
  • Ingineria geotehnica
  • Ingineria hidraulica
  • Stiinta materialelor
  • Ingineria structurala
  • Ingineria transporturilor
  • Ingineria vantului

Respectarea normelor tot mai stricte de securitate impune inginerilor constructori sa tina cont de o multime de factori si fenomene, de la cele caracteristice unei singure componente, pana la intreaga cladire si interactiunea ei cu mediul inconjurator. Aceasta industrie trebuie sa asigure „livrarea produsului” pe piata la timp, folosind totodata tehnologiile cele mai recente pentru a reduce costurile legate de materiale si cele de constructie.
Utiizand solutiile complete multifizice ANSYS, cladiri cu adevarat inovative pot fi proiectate mai rapid. Materiale alternative noi pot fi testate, iar impactul lor asupra constructiei sau asupra confortului si securitatii ocupantilor ei poate fi analizat inainte de inceperea constructiei. Prin proiectarea constructiilor cu ajutorul simularii numerice se pot obtine solutii mai putin costisitoare si totodata conforme normelor de mediu, care pot fi combinate cu arhitecturi originale si indraznete.