Constructii & HVAC

Solutii software pentru simulare numerica in industria constructiilor si echipamentelor de climatizare

Inginerii implicaţi în proiectarea cladirilor si echipamentelor HVAC precum unitati de conditionare, ventilatoare centrifugale si axiale, compresoare, schimbatoare de caldura, arzatoare, etc., utilizeaza simularea numerica inginereasca pentru optimizarea procesului de conceptie, ceea ce permite investigarea rapida a multiple variante ale produsului si intelegerea mai buna a efectelor fizice care afecteaza performantele acestuia. Acest mod de lucru atrage dupa sine reducerea costurilor de proiectare si concomitent a duratei ciclului de design.

hvac2

Uneltele de simulare numerica ANSYS sunt utilizate intens in industria constructiilor pentru:

  • Simularea efectelor exploziilor si detonatiilor
  • Modelarea propagarii incendiilor si fumului
  • Design-ul echipamentelor HVAC
  • Proiectarea structurala a cladirilor
  • Modelarea ventilarii si estimarea confortului
  • Ingineria vantului

Proiectarea constructiilor conform standardelor LEED poate fi asistata prin efectuarea analizelor structurale si modelarea ventilarii, in timpul procesului de dezvoltare si evaluare a conceptelor de design. Proiectarea sistemelor de ventilare ale constructiilor care sa asigure calitatea aerului interior, confortul termic si eficienta energetica poate fi realizata prin modelare si simulare inginereasca. Exemple care ilustreaza posibilitatile simularii includ cladiri de birouri, hoteluri, scoli, parcari, stadioane, arene sportive sau pentru concerte, teatre, tuneluri, mall-uri si alte facilitati cu specificatii speciale.

hvac1

Simularile ingineresti cu produsele software ANSYS contribuie atat la proiectarea echipamentelor HVAC (Heat Ventilation & Air Conditionning) de inalta performanta cat si la proiectarea sistemelor inovative ecologice pentru ventilarea cladirilor . ANSYS ofera solutii complete multifizice pentru industria constructiilor si HVAC, pentru diverse nevoi de simulare cum ar fi dinamica fluidelor, modelarea mecanica, interactiunea fluid-structura, „Design for Six Sigma”, discretizare si optimizare.