Energetica

Solutii software pentru simulare numerica in industria energetica

Pe masura ce piata energiei devine tot mai competitiva, furnizorii de utilitati si echipamente specifice isi indreapta atentia spre ANSYS pentru a le oferi avantajele tehnologice ce provin din intelegerea mai profunda a proceselor si echipamentelor pe care le produc. Indiferent daca este vorba despre simularea unui cuptor, sau a unei turbine hidraulice, sau chiar a unei intregi retele eoliene („wind farm”), ANSYS ofera o imagine completa asupra functionarii acestor surse de energie. Folosind rezultatele simularilor, inginerii pot identifica, dar si mai important, pot stabili cauzele eventualelor deficiente.

en1 en2 en3

Courtesy of ESSS and Tractebel
A Brazilian power generation company expects to decrease maintenance downtime by identifying the cause of wall erosion in a coal boiler

Aceste informatii pot ajuta la implementarea de imbunatatiri ale designului sau modificari ale parametrilor de functionare care pot fi testate in mod virtual inainte de a fi efectiv aplicate. Spre exemplu, functionarea boilerelor poate fi optimizata pentru reducerea consumului de combustibil, a emisiilor de poluanti, a depunerilor de zgura si degradarii tevilor si a timpilor de inactivitate prin marirea duratei de viata a componentelor, mentinanad in acelasi timp niveluri satisfacatoare de reziduuri nearse; suplimentar se poate obtine o flexibilitate imbunatatita a functionarii intregii centrale termice.