Biomedicina

Solutii software pentru simulare numerica in biomedicina


Odata cu cresterea complexitatii si ingenuitatii produselor medicale si a inaspririi constrangerilor legate de timp si costuri pentru companiile din domeniul biomedicinei, se contureaza tot mai clar nevoia de aplicare a metodelor de dezvoltare a produsului ce fac apel la simularea numerica. Realizarea de prototipuri virtuale prin intermediul produselor CAE (Computer-Aided Engineering) de la ANSYS, ofera posibilitatea modelarii si vizualizarii fenomenelor multifizice complexe, generate de interactiuni intre efecte de dinamica fluidelor, structurale, acustice si electromagnetice.
Capabilitatile produselor ANSYS sunt intens utilizate in aplicatii de biomedicina si farmacie pentru:

  • Diagnoza si medicina personalizata (osteoporoza, anevrisme, terapii ce implica inhalare)
  • Sisteme de administrare a medicamentelor (seringi, spray-uri inhalatoare, stenturi coronariene)
  • Analiza performantelor dispozitivelor medicale (proteze, stenturi, pompe sanguine, inhalatoare)
  • Modelare fiziologica (curgeri cardiovasculare, sistemul respirator, scheletul, tesuturi moi)

biomedicina

Informatiile detaliate ce pot fi obtinute prin utilizarea programelor ANSYS CAE permit realizarea unor analize precise, investigarea rapida a unui numar mare de scenarii posibile si atingerea obiectivelor de reducere a costurilor procesului de dezvoltare a produsului concomitent cu scurtarea timpului dedicat acestuia. Metodologia de simulare complet integrata proprie produselor software ANSYS este de asemenea tot mai larg recunoscuta ca un instrument valoros pentru usurarea procesului de certificare a produsului.
ANSYS ofera industriei biomedicale solutii de simulare multifizice complete prin intermediul unei arhitecturi flexibile ce reuneste tehnologii avansate, precum cele de modelare a dinamicii fluidelor si structurilor, interactiunilor fluid-structura, electromagnetica, optimizare, etc.