Industria auto

Solutii software pentru simulare numerica in industriile auto si transporturi terestre

Supravegherea tot mai atenta a poluarii cauzata de autovehicule, dublata de cresterea pretului petrolului, au dus la cresterea accentului pus pe inovatia produsului in aceasta industrie extrem de competitiva la nivel global. Companiile de succes se evidentiaza prin aplicarea noilor tehnologii de simulare chiar din stadiile primare ale procesului de proiectare in scopul reducerii timpului necesar dezvoltarii produsului si micsorarii costurilor aferente.


Totusi, complexitatea geometrica si diversitatea fenomenologica implicate in alcatuirea si functionarea automobilului modern constituie unele dintre cele mai dificile probleme de tip CAE de rezolvat pentru ingineri. Presiunea exercitata de piata pentru crearea unor produse inovative in timp cat mai scurt conduce la nevoia de a efectua simulari numerice din ce in ce mai avasate si cat mai prompt cu putinta. ANSYS raspunde acestor cerinte cu produse software care furnizeaza solutii rapide si precise pentru o gama larga de tipuri de probleme, inclusiv structurale, termice, electromagnetice si de dinamica fluidelor.

Images created in Fieldview

ANSYS ofera un set complet de unelte de discretizare automatizate, bidirectional asociative cu mediile CAD, pe deplin integrate cu solvere numerice dotate cu modele fizico-matematice foarte avansate ce dau posibilitatea evaluarii performantelor produsului si optimizarii designului cu mult inaintea construirii prototipului fizic.

  
Courtesy of Camoplast Inc. Simulation of the Elastomer Track Structure

Aflat in postura de a fi cel mai mare furnizor de unelte software SDPD (Simulation Driven Product Development), ANSYS faciliteaza companiilor din domeniul auto integrarea simularii numerice in procesul de dezvoltare a conceptelor catre produse de mare succes. Uneltele de simulare ANSYS sunt larg utilizate in industriile auto, a vehiculelor comerciale, recreationale, pentru sporturi cu motor si a utilajelor de constructii pentru:

  • Calcule aerodinamice
  • Testarea structurii de rezistenta (Body-in-White)
  • Analiza structurala a sasiului
  • Climatizare
  • Proiectarea motorului
  • Imbunatatirea proceselor de fabricatie
  • Evaluarea zgomotului, vibratiilor si confortului pasagerilor (NVH)
  • Proiectarea trenului de rulare
  • Analiza term ica a componentelor