Ansys Conference

Ce au în comun avioanele, automobilele și dispozitivele wearable? Șansele sunt mari ca o companie să fi folosit sau să folosească simulare numerică pentru a le proiecta și testa. Pentru a se impune în fața competitorilor, aceste companii au nevoie să-și mențină profesioniștii informați despre ultimele software de simulare, trenduri, standarde și cele mai bune practici din industrie.
Acesta este motivul pentru care ANSYS anunță Simulation World, cel mai mare eveniment de până acum dedicat simulării numerice în inginerie. Acest eveniment desfășurat în totalitate online, gratuit, vă va oferi Dumneavoastră informații despre domeniile în care se folosesc soluțiile software de simulare numerică de la cei mai puternici utilizatori ANSYS din industrie care dezvoltă produse din ce în ce mai sigure, ușoare și stabile.
Conferința este adresată celor cu funcții de conducere, managerilor, inginerilor, profesioniștilor din R&D și profesorilor din mediul academic. Simulation World pune la dispozitie un cadru online pentru învățarea despre ultimele strategii de simulare numerică, metode si instrumente software, totul într-o manieră extrem de accesibilă chiar din confortul biroului dumneavoastră.

Highlights:

  • Informații de la experții din industrie despre subiecte aflate în lumina reflectoarelor în prezent cum ar fi 5G, vehicule autonome, electrificare, transformări digitale, IoT (Internet of Things) și multe altele.
  • Prezentarea unor povești de succes de la utilizatori ANSYS care au folosit și folosesc simularea numerică să eficientizeze dezvoltarea dispozitivelor și să scurteze timpul de execuție pentru aceeași calitate finală sau chiar una mai bună.
  • Expoziții virtuale unde puteți afla despre ultimele tehnologii și despre cele mai bune practici din industrie.

Participanții vor avea ocazia să-și lărgească universul de cunoaștere primind răspunsuri din subiecte de maxim interes la momentul actual precum viitorul simulării numerice, modalități de proiectare si operabilitate a mediilor de simulare și despre produsele, soluțiile și serviciile ANSYS. 

Puteți de asemenea să contribuiți cu o prezentare sau un articol științific pe tema simulării numerice. Dacă aveți întrebări sau doriți să aflați mai multe detalii nu ezitați să ne contactați!

Înregistraţi-vă acum gratuit!

Ansys Simulation World

Fluent Meshing in 15 Minutes: Oil & Gas Applications14 Iulie 2020

Ora: 18:00 (România) Participați la acest webinar pentru a afla cum Ansys Fluent poate accelera operațiile de meshing și scurta timpul de execuție pentru aplicații din domeniul ulei și gaze. Acest webinar va include și o demonstrație live care... ...

Detalii

© Copyright 2017 Tensor SRL. Toate drepturile rezervate. Design și programare Vectorpixel

RO EN